counter statistics
Opleiding
I
Anne-Maria Waterreus zelfportret
n de negentiger jaren volgde ik diverse opleidingen aan de Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Ik sloot deze cum laude af in 2001. Ik was een aantal jaren lid van het Kollektief van Eper Kunstenaars - het KEK.

Inspiratie
Ik laat mij vaak inspireren door de natuur, de grillige vormen van majestueuze bomen of de felle kleuren van bloemen en planten. Soms is het een gedicht, de vorm van een mooi stuk glas, soms ook pure fantasie. Daarnaast werk ik graag met symbolen uit de filosofie en religie of vind ik inspiratie in het werk van oa James Ensor, Hieronymus Bosch en Marc Chagall.

Aard van het werk
Bij het schilderen doen mijn penselen en mijn gevoel het werk, soms zonder systeem, maar vaak ook met een strak concept. Laag-over-laag-leggend worden het mystiek-figuratieve schilderijen die boeien, verrassen en intrigeren. Droom en werkelijkheid vloeien in elkaar over tot een synthese in olieverf, op paneel of op doek: surrealisme.

Techniek
Een speciale techniek waarbij ik doek op stijve/vlakke panelen bevestig, maakt het mogelijk om vrije vormen te kiezen en niet bij voorbaat gevangen te zijn binnen een rechthoekig raamwerk. Al mijn werken onderteken ik met mijn initialen: AMTI.


Klik hier voor een interview (pdf) dat Anne-Maria Waterreus gaf aan regionaal dagblad De Stentor.